Skip navigation
Please use this identifier to cite or link to this item: https://libeldoc.bsuir.by/handle/123456789/6878
Title: Алгоритм унификации временных рядов
Other Titles: Time series reduction algorithm to the specified format
Authors: Сапунков, А. А.
Афанасьева, Т. В.
Keywords: материалы конференций;временной ряд;унификация временного ряда по длине;F-преобразование;обработка временного ряда;time series;the unification of the length of time series;F-transform;processing time series
Issue Date: 2016
Publisher: БГУИР
Citation: Сапунков, А. А. Алгоритм унификации временных рядов / А. А. Сапунков, Т. В. Афанасьева // Открытые семантические технологии проектирования интеллектуальных систем = Open Semantic Technologies for Intelligent Systems (OSTIS-2016) : материалы VI междунар. науч.-техн. конф. (Минск, 18 - 20 февраля 2016 года) / редкол. : В. В. Голенков (отв. ред.) [и др.]. – Минск : БГУИР, 2016. – С. 301 - 304.
Abstract: В работе приводится методика унификации временных рядов, то есть приведение временных рядов разной длины к временным рядам одинаковой длины для последующей обработки или анализа. Описывается наиболее популярный метод для решения данной задачи, метод F-преобразований, и приводится новая разработанная методика унификации временных рядов. В конце работы сравниваются обе методики, указываются преимущества и недостатки.
Alternative abstract: The paper describes a method of unification of the time series, in other words, bringing the different length of time series to a time series of the same length for later processing or analysis. It describes the most popular method for solving this problem, the method of F- transformation, and describes the new developed method. At the end of the two methods are compared, indicate advantages and disadvantages.
URI: https://libeldoc.bsuir.by/handle/123456789/6878
Appears in Collections:OSTIS-2016

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sapunkov_Algoritm.PDF566.87 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.