Skip navigation
Please use this identifier to cite or link to this item: https://libeldoc.bsuir.by/handle/123456789/59608
Title: Алгоритмы управления промышленными роботами в производстве продуктов питания, включая процессы сериализации и агрегации продукции
Other Titles: Аlgorithms for controlling industrial robots in food production, including the processes of serialization and aggregation of products
Authors: Гурская, Я. С.
Keywords: цифровая трансформация;пищевое производство;маркировка товаров;агрегация продуктов;сериализация продуктов
Issue Date: 2025
Publisher: БГУИР
Citation: Гурская, Я. С. Алгоритмы управления промышленными роботами в производстве продуктов питания, включая процессы сериализации и агрегации продукции = Аlgorithms for controlling industrial robots in food production, including the processes of serialization and aggregation of products / Я. С. Гурская // Цифровая трансформация. – 2025. – Т. 31, № 1. – С. 60–70.
Abstract: Нововведения в системе обязательной маркировки товаров различных категорий требуют внесения изменений в устоявшиеся производственные процессы. Ежегодно наблюдается рост количества установленных роботизированных систем. Проводятся исследования в области робототехники по новым направлениям. Производственные процессы модернизируются с учетом требований по наличию сериализации и агрегации. В статье приведены детальный анализ и общая схема технологического процесса изготовления продуктов питания молочной промышленности. Рассмотрены производства с применением роботов и обязательным наличием модуля маркировки в процессе выпуска продукции. Детально описаны этапы, связанные с сериализацией и агрегацией групповой тары (коробов/поддонов). Приведены объяснения к разработанным схемам алгоритмов управления, которые иллюстрируют последовательность действий промышленных роботов, необходимых для выполнения операций по сериализации и агрегации.
Alternative abstract: Innovations in the system of mandatory labeling of goods of various categories require changes in established production processes. Every year, there is an increase in the number of installed robotic systems. Research in the field of robotics is carried out in new areas. Production processes are modernized taking into account the requirements for serialization and aggregation. The article provides a detailed analysis and a general diagram of the technological process of manufacturing food products in the dairy industry. Production using robots and the mandatory presence of a labeling module in the process of product release are considered. The stages associated with the serialization and aggregation of group containers (boxes/pallets) are described in detail. Explanations are given for the developed control algorithm diagrams that illustrate the sequence of actions of industrial robots necessary to perform serialization and aggregation operations.
URI: https://libeldoc.bsuir.by/handle/123456789/59608
DOI: http://dx.doi.org/10.35596/1729-7648-2025-31-1-60-70
Appears in Collections:Том 31, № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Gurskaya_Algoritmy_Upravleniya.pdf852.46 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.