Skip navigation
Please use this identifier to cite or link to this item: https://libeldoc.bsuir.by/handle/123456789/7003
Title: Модифицированный метод логического вывода знаний на основе нечеткой онтологии и базы прецедентов
Other Titles: Modified knowledge inference methods based on fuzzy ontology and set of use cases
Authors: Мошкин, В. С.
Ярушкина, Н. Г.
Keywords: материалы конференций;онтология;прецедент;логический вывод;нечеткие онтологии
Issue Date: 2016
Publisher: БГУИР
Citation: Мошкин, В. С. Модифицированный метод логического вывода знаний на основе нечеткой онтологии и базы прецедентов / В. С. Мошкин, Н. Г. Ярушкина // Открытые семантические технологии проектирования интеллектуальных систем = Open Semantic Technologies for Intelligent Systems (OSTIS-2016) : материалы VI междунар. науч.-техн. конф. (Минск, 18 - 20 февраля 2016 года) / редкол. : В. В. Голенков (отв. ред.) [и др.]. – Минск : БГУИР, 2016. – С. 265 - 270.
Abstract: В данной работе представлены результаты применения методологии интеграции систем продукционных правил с нечеткой онтологией на примере решения задачи оценки состояния локальной вычислительной сети в процессе искусственного повышения трафика. Помимо этого, рассмотрена возможность модификация данного алгоритма за счет параллельного запуска механизма анализа прецедентов в процессе логического вывода знаний.
Alternative abstract: This paper presents the results of applying the methodology of integration of production rules with fuzzy ontology as an example of solving the problem assessment of the local area network in an artificial rise in traffic. In addition, we consider the possibility of a modification of the algorithm by the parallel launch of the mechanism analysis of precedents in the process of inference of knowledge.
URI: https://libeldoc.bsuir.by/handle/123456789/7003
Appears in Collections:OSTIS-2016

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Moshkin_Modifitsirovanniy.PDF573.31 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.